Liiganaisille tärkeät vieraspisteet Kaarinasta - Sunnuntaina samat joukkueet vastakkain Auroralla

26.10.2013

Naisten Salibandyliiga jatkui parin viikon tauon jälkeen, kun nuori 'Hulttiojengi' matkusti läntisen Suomen sydämeen, Turkuun, haastamaan kovalla uholla liigaan lähteneen nousijajoukkueen, West Coast Sheriffsit. PSS ei tällä kertaa jättänyt sarjanousijoille mahdollisuuksia, vaan tykitti taululle lopulta 8-3 (2-1, 1-1, 5-1) voittolukemat.

naisten_salibandyliiga.jpgLähtökohdat

Odotettavissa oli fyysinen ja tiukka taisto, alkukauden peleistä pari tasapelipistettä napsinut kotijoukkue janosi avausvoittoa kotiluolansa rumpuryhmän edessä. Hulttioiden viimeaikojen treenit olivat sujuneet pääosin mallikkaasti, joskin torstain viimeistelyssä oli havaittavissa jo pientä keskittymättömyyttä. Pitkän ottelutauon jälkeen haluttiin taas tositoimiin. Määrätietoisesti lähdettiinkin matkaan jatkamaan parin ottelun voittoputkea. Arkipeli vieraissa ei tunnetusti ole helpoin paikka mitä keskittymiseen tulee, mutkia matkaan aiheutti myös Sipoon kohdalla sopimuksen irti sanonut bussi.

Ottelun kulku

Sheriffit aloittivat ottelun odotetun aggressiivisesti, karvaten melko korkealta. Hulttiojengi sai kuitenkin pikkuhiljaa koneen käyntiin, ja lainvalvojien hienoisesta hallinnasta huolimatta porvoolaisille siunaantui erän parhaat tekopaikat. Avausmaaliakaan ei tarvinnut turhan kauan odotella. 7 minuutin pelin jälkeen Noona Björkman laukoi komean vaparikuvion päätteeksi pallon reppuun, syöttöpiste Isa Björkellille.

Sheriffit pysyivät pelillisesti hyvin mukana pelissä, mutta kotijoukkueen kannalta kylmää vettä niskaan kaatoivat akseli Uljua-Törnqvist; kapteeni Henna Uljua iski illan ensimmäisensä Linda Törnqvistin hienosta esityöstä. Erän loppuun Sheriffit ilmoittautuivat mukaan pistetaisteluun, kun kotijoukkueen Minna Leinonen latoi irtopallon hyvin pelanneen Krista Niemisen taakse. 1-2 jäi taukotulokseksi, kun Uljuan viime sekuntien pyssy kilahti yläriman alareunaan, mutta ei suostunut tippumaan maalin puolelle.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti. Sheriffien nopea hyökkäys tuotti tulosta, kun maalin eteen unohdettu Pinja Isaksson sai kohtuurauhassa sijoittaa pallon PSS verkkoon, ja 2-2 tasoitus oli tosiasia. Muutama minuutti eteenpäin ja Henna Uljua rankaisi jälleen;  pallo lähietäisyydeltä Sheriffs veskarin taakse, ja vieraat jälleen johtoon. Syöttöpiste Linda Törnqvistille.

Hulttiojengi pääsi pariin otteeseen testaamaan myös ylivoimapeliään, mutta verkon sijaan soivat tällä kertaa vain maalikehikot ja kypärä, kun Uljuan raudanluja laukaus hyvästä paikasta kilahti suoraan maalivahtin puhelimeen. Myös Sheriffit pääsivät ylivoimalle, mutta Hulttioiden alivoima oli vakuuttavaa. Kolmanteen erään siis jännittävissä 2-3 lukemissa.

Kolmannen erän ensimmäinen vaihto; digitaalit pysähtyvät aikaan 00.17, kun kapu Uljua karvaa helpon näköisesti pallon pois Sheriffs-pakilta, veskarin ratkaisu on mennä kyljelleen, ja pallo tyhjään rysään. Vain hetkeä myöhemmin hienosti taistellut Hulttiopuolustus sekoilee hieman omassa päässä, ja Aino Nyrhinen kuittaa läheltä 3-4 kavennuksen. Kotijoukkueen rytmiryhmä herää jälleen ja peli on edelleen auki.

Kolmatta erää takana vajaat 5 minuuttia, ja Hulttioiden taisteluasenteen ilmentymä Anniina Mero vääntää kotiin kaksintaistelun laidassa, ja Elli Holmberg korjaa työn hedelmät: pallo mukaan ja kantista komea veto maalin kattoon, ja vieraat jälleen kahden maalin johtoon. Lopullinen ratkaisu nähtiin erän puolessa välissä, kun Noona Björkman toimitti pallon Henna Uljualle. Hennan nopea harhautus vei vastustajan pakin viereiseen halliin, ja aika pitkälti koko areena tiesi mistä palloa kohta kaivetaan. 3-6 taululle, ja kotijoukkueen toiveet avausvoitosta alkoivat pikkuhiljaa haihtua ilmaan.

Hulttiopuolustus kesti lopun paineen. Peli jatkui fyysisenä, ja taistelun jälkiäkin oli havaittavissa, kun Anniina Mero otti osumaan kasvoihin kyynärpäästä, ja Noona Björkman sai mailaa käsille. Päätösminuuteilla tyhjiin lukemiksi 3-7 laukoi Ella Holmberg, jonka maaliin illan kolmannen syöttönsä saalisti Linda Törnqvist. Kateeni Uljua naulasi ottelun pakettiin 3-8 maalilla, ja kohtuulliset 5+0 tänään.

Ratkaisu

Otteluun lähdettäessä painotettiin jälleen malttia ja kärsivällisyyttä, sekä fyysisyyteen vastaamista, ja tässä onnistuttiinkin. Joukkue taisteli esimerkillisesti, ja myös vaihtopenkiltä löytyi leveyttä ja taistelutahtoa. Kolmas erä toi lopullisen ratkaisun, kun  nopeat hyökkäykset purivat, ja paikoista tehtiin jo maalejakin erittäin tärkeillä hetkillä. Vastustajien puolustuksen pienistä virheistä rokotettiin armotta.

Ottelun hahmot

Puolustussuuntaan koko joukkue jaksoi tehdä hienosti töitä. Paikkojakin siunaantui jo laajalle rintamalle. Ykköspalkinto ei ollut välttämättä iso yllätys, Henna Uljuan 5+0 riitti siihen. Noona Björkman pääsi myös tähtiraadin suosioon. Elli Holmbergin 5-3 maali oli erittäin hieno suoritus tärkeään paikkaan. Maalissa Krista Nieminen oli totutun hyvä. Myös vaihdosta kentälle tullut Minna Nurmi oli erinomainen.

Asetelmat jatkoa ajatellen ovat herkulliset. Liigassa on jälleen parin viikon tauko, mutta sunnuntaina Auroralle saapuu Suomen Cupin peliin varmasti nälkäinen ja revanssia janoava Sheriffit, joka pelasi siis loppusekunneille asti fyysisesti kovaa, ikään kuin asetelmia hakien sunnuntaita varten.

Sunnuntaina siis homma jatkuu. Tervetuloa Auroralle katsomaan minkälaiset käärmekeitot Sheriffs-valmennus on keksinyt Hulttioiden varalle, ja miten PSS on pystynyt nollaamaan perjantain taisteluvoiton. Reikäpallo odottelee alkuvihellystä Auroralla sunnuntaina klo 18.30