M1: Edustus jatkoon Suomen Cupissa

09.10.2014

Miesten Edustus selkeään voittoon Hyvinkäällä

Edustuksen vastustajaksi Hyvinkäällä asettui II-divisioonan joukkue SCH Martinhallin parketilla. Tällä kertaa ilman Vekarajärven varusmiehiä käyty ottelu päättyi Edustuksen voittoon 1-7 (0-0,1-1,0-6).

Ensimmäinen erä oli varsin sekava ja normaaliin pelinopeuteen ei päästy haastavan parkettialustan vuoksi. Alusta oli tuttu kotijoukkueelle ja ensimmäinen erä olisikin ollut heille etsikkoaikaa käyttää porvoolaisten totuttelu hyväkseen, siinä kuitenkaan onnistumatta. SCH pyrki ja onnistuikin mainiosti tekemään sumpun oman maalinsa eteen ja sieltä iskemään nopeita vastahyökkäyksiä. Tiiviin paketin purkaminen oli vaikeaa ja näin kumpikaan joukkue ei onnistumisia saanut ensimmäisessä erässä.

Toisen erän alkuun PSS:lle tuli ensimmäinen onnistuminen, kun Konsta Nurmela siirsi vierasjoukkueen 0-1 johtoon Petri Mäen mainiosta syötöstä. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tasoitti ottelun muutamaa minuuttia myöhemmin terävästä vastaiskusta. Toiseen erään ei muita merkintöjä tullut kuin viime hetkillä Edustuksen saama kaksi minuuttinen jäähy estämisestä, joka kestettiin mainiosti.

Kolmannessa erässä alkoi merkintöjä kertyä, kun Edustus tälläsi kuusi maalia kotijoukkueen nollaa vastaan. Erän alussa saadut kolme maalia pakotti SCH:n satsaamaan myös hyökkäyksiin ja kun etäisyydet alkoivat kasvaa, niin porvoolaiset iskivät tehokkaasti, luoden useita maalipaikkoja. PSS:n maalissa pelannut Riku Ahtiainen sai myös muutaman maukkaan torjunnan tillilleen.

Ottelun lopussa sattui myös ikävännäköinen tilanne, kun SCH:n pelaaja taklasi polvella Edustuksen kapteenin Erkko Vanialan niin, että hänen pelinsä päättyi siihen. Tilanteesta selvittiin todennäköisesti säikähdyksellä ja Erkko sai samassa tilanteessa myös syöttöpisteen PSS:n viimeiseen maaliin. Kotijoukkueen pelaaja kävi paikan päällä pahoittelemassa joukkueensa puolesta tilannetta, joka oli hieno teko. SCH:n pelaaja sai tilanteesta punaisen kortin (PR1), mutta kun peliaikaa oli jäljellä vain noin puolitoista minuuttia, niin liigastatuksen omaavalla erotuomarilla olisi sen verran voinut olla pelisilmää, että olisi tuominnut tilanteesta PR2:n. Ottelu oli kuitenkin muuten hyvin siisti ja kiitoksia SCH:lle ottelutapahtumasta ja menestystä kuluvalle kaudelle.

Pisteet : Konsta Nurmela 3+0, Casper Carlsson 2+0, Petri Mäki 0+2, Erkko Vaniala 0+2, Tuomas Arrhenius 0+2, Kevin Nylund 1+0 ja Miki Rauha 1+0

Miesten Edustuksen Suomen Cup jatkuu Imatralla Voimaa vastaan, kun runkopelipäiväksi on aseteltu 19.10.