D-tytöille aluemestaruus

13.04.2014

PSS D-tytöt voittivat Etelä-Suomen aluemestaruuden Espoossa 12.4. pelatussa lopputurnauksessa. Joukkue sai tällä kertaa mukaansa kaikki pelaajansa, yhtä loukkaantunutta lukuunottamatta. Lisäksi lopputurnauksessa esiintyi jo runkosarjankin aikana pelaajavajetta paikanneita D/E-tyttöjä. Lähdettiin siis matkaan mahdollisimman leveällä materiaalilla, jottei ainakaan väsymys koituisi kohtaloksi.

Välierässä vastassa oli tuttu joukkue naapurikunnasta eli Åif. Sipoolaiset ovat kauden aikana kehittyneet huimasti ja antoivatkin välierässä kelpo vastuksen. PSS:n peli oli ehkä hieman hermostunutta ja ”uusien” pelaajien mukanaolo ehkä aiheutti hieman kokoonpanon muodostusongelmia. Tässä ottelussa voitto tuli enemmänkin yksilöiden taidoilla kuin joukkuepelillä, sillä joukkueen viidestä maalista vain yhteen saatiin syöttäjä. Rutiininomainen 5-2 voitto kuitenkin porvoolaisille ja edessä oli finaalipeli LoSB:ia vastaan (ottelun tilasto).

Välierässä nähtyjen esitysten jälkeen oli valmennuksen helpompi alkaa muodostamaan finaalin ketjukoostumuksia ja samalla myös päätettiin luottaa kolmen kenttällisen peliin, sillä entuudestaan tiedettiin, että LoSB peluuttaa mielellään vain kahta kenttällistä. Ottelun ensimmäisessä erässä taktiikkamme ”erinomaisuus” ei tosin vielä näkynyt, sillä LoSB jopa hienokseltaan hallitsi ottelun ensimmäistä erää luoden muutamia tosi vaarallisia maalipaikkoja. Erätauolle mentiin kuitenkin numeroissa 0-0.  Ottelun toisessa erässä LoSB:n väsyminen alkoi vääjämättä kääntämään pelin hallintaa PSS:lle, joka alkoi luomaan yhä enemmän ja enemmän tilanteita lohjalaismaalille, onnistumatta silti maalinteossa. Eli toisenkin erän jälkeen oltiin vielä sitkeästi numeroissa 0-0.

Toisella erätauolla oli teemana kärsivällisyys ja vauhdinpito. Tämä teema oli varsin onnistunut sillä ottelun painopiste oli väsyneiden lohjalaisten kenttäpuoliskolla lähes koko erän ajan. Kymmenessä minuutissa PSS paukutti viisi maalia (tällä kertaa maaleihin alettiin löytämään jo syöttäjiäkin) ottelun loppunumeroiksi 5-0 ja kultajuhlat olivat valmiit (ottelun tilasto).