Cupin finaali jäi haaveeksi - PSS kaatui mestareille taistellen

02.01.2014

naisten_salibandyliiga.jpgPirkanmaan salibandy-ylpeys SC Classic oli järjestänyt vuoden viimeiselle sunnuntaille salibandyiloittelun; Suomen Cupin välierissä esiintyivät peräjälkeen sekä miesten että naisten joukkueet. Iltapäivän ensimmäiseen näytökseen Classicin naisia lähti haastamaan kitkerän NST tappion johdosta nälkäinen Hulttio-lauma. Hallitseva mestari Classic joutui nuoren PSS:n puristukseen, mutta vei lopulta viimeisen erän maaleilla pidemmän korren lukemin 7-4 (1-2,3-2,3-0).

Lähtökohdat

Classicin riveistä löytyi useampi tuore MM-hopeamitalisti, sekä kokenutta ja rutinoitunutta peluria kapteeni Katriina Saarisen johdolla. PSS lähti matkaan kohtuullisen kapealla rosterilla. Flunssa ja muutamat loukkaantumiset olivat kaventaneet joukkuetta vain 14 kenttäpelaajaan. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi kokeneemmasta kaartista poissa olivat Janica Ignatius, Kaisa Simola ja Annina Mero sekä nuoremmista pelureista mm. Daniela Westerlund ja Milla Korhonen.

Ottelun kulku

PSS aloitti ottelun vahvasti. Odotetusti Classic piti enemmän palloa, ja PSS puolusti hyvin ja iski vastaan. Jo 3. minuutin kohdalla Ella Holmberg eteni keskialueella ja tulinen ranne kantista löysi paikkansa Classic-maalin vasemmasta ylänurkasta. Hallitsevan Suomen mestari Classicin peli oli ensimmäisessä erässä vielä hieman ruosteessa, toki muutama hyväkin maalipaikka oli ja PSS maalin kehikot kolisivat pari kertaa. Ottelun toinen maalin syntyi kuitenkin jälleen keltapaitojen toimesta. Ella Holmbergin syöttö tavoitti vasemmalta Henna Uljuan, joka toimitti reikäpallon matalan maalille. Laukaus yllätti Classic-vahti Kreeta Lakkalan ja taululle jo 0-2. Erän loppupuolella PSS:llä oli muutama mainio paikka iskeä muutama lisäosuma, mutta Classic kesti. Sen sijaan että tauolle olisi menty muutaman maalin etumatkalla, kokenut Classic kuittasi tärkeän kavennuksen erän loppuun. Sanni Niemisen erinomainen, kova syöttö kulmasta maalin eteen, ja Nina Rantalan yhtä hieno ohjaus ilmasta, ja tauolle lukemissa 1-2.

Toinen erä, ja Classic tuli jo eri ilmeellä otteluun. Pallo ja pelaajat liikkuivat, ja PSS joutui vetäytymään yhä tiiviimmin oman maalin eteen. Loistavan ottelun urakoinut Krista Nieminen maalissa kuitenkin kesti, ja pääsi tilastoihinkin; avausheitto viisaasti Ella Holmbergille, joka ajautui jo melko pieneen kulmaan oikeaan laitaan, mutta huikea rannelaukaus napsahti jälleen vasempaan ylänurkkaan sellaisella voimalla, että tuomaritkin keräilivät itseään hetken ennekuin hyväksyivät riemukkaan 1-3 johto-osuman. Classic ei tästä häkeltynyt, vaan paine porvoolaismaalia kohti oli entistäkin kovempi. Tällä kertaa tulostakin syntyi. Toista erää kellossa vain vajaa 6 minuuttia, ja peli oli yhtäkkiä Katri Luomaniemen ja Eliisa Alangon toimesta tasan 3-3. Tolpat ja Nieminen pelastivat Hulttiot useammilta takaiskuilta. Nina Rantala iski ennen erän puoltaväliä manselaiset jo 4-3 johtoon, mutta Hulttiot eivät luovuttaneet. Kulmavapaalyönnistä Ella Holmberg kirjautti jo neljännen tehopisteensä, kun taitava lättysyöttö löysi takatolpalta Linda Törnqvistin ja toiselle tauolle lähdettiin suuren yleisön odotusten vastaisesti tasatilanteesta 4-4.

Kolmatta erää sävyttivät Hulttioiden osalta jo väsymyksestä johtuneet virheet. Kapea rosteri ei jaksanut aivan vauhdissa mukana. Hyvin taistellut ryhmä ei antautunut helpolla, tänään ei kuitenkaan edes Noona Björkmanin ’kuoleva joutsen’ –kaatuminen, tai Iina Siirilän näyttävät jive-askeleet auttaneet. Erän viidennellä minuutilla Classicin yksi illan parhaista, puolustaja Hanna Sipiläinen, kiskaisi tulisesti kotijoukkueen 5-4 johtoon, ja tästä PSS ei enää noussut. 6-4 ja 7-4 osumat värkkäsivät maajoukkuekaksikko Eliisa Alanko - Nina Rantala, joista kuudes osuma tuli ylivoimalla. Classic matkaa siis Cup-finaaliin SB Prota vastaan.

Ratkaisu ja ottelun hahmot

Loppulukemat 7-4 kertoivat kuitenkin pienestä mutta ratkaisevasta erosta. PSS pystyi taistelemaan lukemien valossa tasaisesti, mutta voittamisen vaativa viimeinen puristus ja rutiini puuttuivat. Classicin vaisu alku antoi tänään mahdollisuuden, jota ei aivan pystytty hyödyntämään.

Porvoolaisista parhaimpia olivat tänään maalivahti Krista Nieminen, joka venyi useampaan loistotorjuntaan. Nuori Ella Holmberg johti kentällä tehtailemalla 4 tehopistettä, joista siis kaksi aivan upeaa maalia.

Classicista pakki Sipiläinen sekä maajoukkuehyökkääjä Nina Rantala (3+2) olivat näkyvässä roolissa.

Hulttioiden osalta liiga jatkuu ensi viikonloppuna. Lauantaina vieraaksi Auroralle saapuu Tapanilan Erä, joka kaatui sarja-avauksessa Hulttioille lukemin 4-1. Vuoden 2014 ’Kick off’ siis lauantaina 4.1. klo 17:00.